Pages

Selamat datang ke blog Bingkisan Nuraniku. Jangan lupa tinggalkan jejak sahabat-sahabat semua. Terima kasih kerana sudi ziarah blog Nurkasih Atieqah. Salam ukhwah.

Tuesday, November 3, 2009

~ SyuRGa CiNTa ~

'shu'

'ehem...'

'shu pernah bercinta?'

'pernah...cinta kpd Allah dan rasul serta agamanya.cinta kpd ibu bapa yg melahirkan serta membesarkan kita...ha dan cinta kpd bangsa dan tanah air...dan yg paling penting sekali cinta kpd diri sendiri agar kita ni sentiasa redha dgn qada' dan qadar.'

'bkn,maksud sye shu pernah tak mencintai seseorang?'

'ohh..yg tu.cinta antara lelaki dan perempuan,belom pernah lagi.sbb bg shu cinta tu adalah permulaan jodoh...dan atok pernah cakap jodoh tu terbahagi kpd 3...'

'tiga?'

'ehem..'

'yg pertamanya dikatakan jodoh dr syaitan...kamu berdua berkenalan,perpegangan tangan dan terus buat maksiat..akhirnya shuhada mengandung...baru kamu bernikah

yg keduanya jodoh dr jin...kamu berdua berkenalan,kamu sukakan shuhada tp shuhada tak sukakan kamu, kamu bomohkan dan sihirkan agar shuhada suka kpd kamu dan kamu berdua bernikah...

dan yg ketiganya, jodoh dr allah...kamu berdua berpandangan mata terus menusuk ke kalbu...kamu terus meminang shuhada dan shuhada terima pinangan kamu dan kamu berdua benikah.insyaallah berkekalan hingga keakhir hayat...dan itulah yg dikatakan SYURGA CINTA...'

itu adalah petikan yg saye amik dr citer syurga cinta(cinta antara irham dan shuhada)...saye suka part ni...sbb ia byk memberi panduan kat kite semua ttg cinta...so arini saye nk citer pasal cinta...cinte tu mmg la indah tp kite sbgai manusia perlu pandai untk menghayati yer...

kpd sahabat n sahabiah saye di luar sane tu...klo ade yg bercinta (antara adam dan hawa tu...)pandai2 lah jaga diri anda...krn cinta ini slalu ya boleh membawa kpd dosa...ingat lah sahabat n sahabiah semua dan diriku jua...dosa kita yg dulu pon lom tentu diampunkan oleh Allah inikan nak cari dosa lain pula...so fikir-fikirkan lah..

ini ade satu citer saye nk kongsi dgn anda semua...ade kawan saye tu...die bercinta tp bile time masuk azan jer alhamdulillah die akan ajak makwenya pergi bersolat berjemaah bersama2 dimasjid...cube tengok tu....brape banyak remaja2 kite yg seumpama itu???slalu yer remaja2 skg lebih leka dgn cinta duniawi yer saja tanpa menghiraukan cinta yg paling agung iaitu cinta kpd Allah...

cerita yg kedua pula...pada suatu ari saye...saye gi la amik adik sedara saye di sekolah...sambil tunggu2 tu...saye ternampak la seorg couple ni...masih bersekolah...saye hanya tengok ajer kelakuan mereka...nak tau ape die wat...sblom die nk berpisah ngan pakwe yer boleh pula die salam dan mencium tangan pakwe yer tu...astaghfirullahhala'zim...boleh pulak die wat cam2???ketahuilah jika kita berpegang antara lelaki dan perempuan yg bukan muhrim seperti kita memegang khinzir...(ya Allah jauhi lah kami dr perbuatan yg dilarang olehmu)

oleh itu same2 lah kita menjaga diri kita supaya kita terpelihara dari hasutan syaitan laknatullah itu...insyaallah...saye doakan semoga kite semua akan menemui cinta yg sejati n cinta yg akan membawa kita hingga kesyurga...semoga kita bertemu denga bidadari dan bidadara kita disana...insyaallah...
selamat beramal... ; )

terimalah lagu ini dari saye khas untuk pembaca2 yg budiman sekalian...

No comments: