Pages

Selamat datang ke blog Bingkisan Nuraniku. Jangan lupa tinggalkan jejak sahabat-sahabat semua. Terima kasih kerana sudi ziarah blog Nurkasih Atieqah. Salam ukhwah.

Tuesday, July 13, 2010

~ Sahabat Baru ~


Assalamualaikum sahabat semua. Hari ini Tiqah ada buat temu janji dengan sahabat baru Tiqah. Sahabat yang Tiqah kenal melalui laman sesawang iaitu facebook. Erm.. kami kenal pun kenal tak sampai sebulan pun. Tapi ada rezeki nak jumpa. Kebetulan pula Tim dapat tawaran belajar sama dengan tempat Tiqah kerja.

Nama gelaran yang diberi adalah Tim. Erm..orangnya sama dengan apa yang Tiqah lihat di facebook. Hehehe.. Nampak educated dan simple. Kami pergi lunch sama-sama. Hehehe.. Ingat nak bawa Tim pergi makan dekat Teratak Abe. Tapi tak dapat. Sebab Tim datang dengan roomate dia. Ha' tambah lagi seorang sahabat ku. Hehehe.. Yang best yer nama roomate Tim tu Nur Atikah juga.. Hehehe.. Tapi dia Nur Atikah binti Yunus. Ahaks3..

Tim asal dari Johor. Ikah pula dari Kelantan. Dan aku pula dari Pahang. Hehehe.. Nak juga. =P Wah dalam satu hari Tiqah dapat kawan dari pelbagai negeri. Seronok-seronok. =) Macam-macam kami bertukar cerita tadi. Hehehe.. Macam tak percaya pun ada. Kawan yang hanya bersua di alam siber dan akhirnya bertemu bertentang mata. Ahak3..=D

Hehe..lepas ini adalah geng kalo nak jalan-jalan pergi pekan k pasar malam k.. Hehehe.. Ha' yang lebih penting kalau Tiqah nak sambung belajar nanti, boleh la minta tunjuk ajar dari dia orang. Nak nyanyi jap.."Buah cempedak di luar pagar. Ambil galah tolong jolokkan. Saya budak baru belajar. Kalau salah tolong tunjukkan." La la la..Hehehe..=D "Nice to meet you all. Ukhwah fillah abadan abada. =) Moga-moga selepas ini ada lagi pertemuan antara kita bertiga. Insyaallah.. Hehehe..=)"

2 comments:

KiKo Berdendang said...

Bilalah nak jumpa atiqah lagi ek...memang sangat berakhlak mulia...eheheheh....

NuR KaSiH aTieQaH said...

Hee~~ cikgu ni..insyaallah semuanya datang dari Allah..baik itu semuanya dari Allah..erm..bila ae nak jumpe..tu la tiqah pun rindu kat KJM..=)cikgu2 kat sana apa khabar ae..teringat lak masa cikgu bg ceramah kat surau..heee~~