Pages

Selamat datang ke blog Bingkisan Nuraniku. Jangan lupa tinggalkan jejak sahabat-sahabat semua. Terima kasih kerana sudi ziarah blog Nurkasih Atieqah. Salam ukhwah.

Monday, October 18, 2010

Ketika Cinta Bertasbih


Assalamualaikum sahabat-sahabat Tiqah semua. Hee~ Macam mana anda semua hari ini sihat? Ehem ehem beberapa minggu ni mood Tiqah, mood ~Ketika Cinta Bertasbih~ la. Hehehe... Firstly dapat tau cerita KCB ni dari adik-adik. Mula-mula, cewah buat tak layan jer. Sebab adik suruh Tiqah try baca novelnya. Dorang kata best. Hee~ Tapi bila Tiqah baca muka surat pertama jer. Dah jadi buku yang baca Tiqah, bukan Tiqah yang baca buku. Hee~ (^__^)

Tapi segala-galanya berubah apabila Tiqah tengok dan dengar puisi KCB ini. Wah-wah apabila mendengarnya zaapp terus terus minat. Layannn... Terus tanya kawan siapa yang ada cerita tu. Hehehe.. Alhamdulillah ada akak ICT tu ada cerita yer. Jadi Tiqah copy dari dia. (^_^)

Lepas tengok KCB 1, dia kata nantikan sambungan KCB dalam KCB 2. Hehehe.. Yang ni dah tak boleh tahan dah. Nak tunggu kawan carikan lambat la pula. (Ish3..tak sabar sungguh Atiqah ni.) Hehehe... Jadi apalagi, try cari kat internet. Search punya search. Dapat petua macam mana nak download mudah. Tersnyum gumbira lah Tiqah. Hik3..=)) Tanpa membuang masa KCB 2 dapat di download dalam masa 2 hari. Hehehe...

Malam semalam baru dapat tengok cerita KCB 2 ni.. Aduyh2 sedih dong. Sedih part yang mak Azzam meninggal. Huhuhu.. Dan rasa tergelak masa selepas Azzam dan Anna review balik masa pertemuan pertama diaorang. Hee~~ Sangat romantik. (T_T)

Maaf anta dari Indonesia..?

Iya benar. Ana dari Kartasura..?

Namanya siapa..?

Abdullah..

Tidak nyesal jadi isteri tukang bakso..?

Bakso-bakso cinta..

Cerita KCB ni sangat menarik. Cerita yang penuh pengorbanan. Cerita yang penuh berunsurkan ciri-ciri islamik. Kalau sesiapa yang belum tengok. Jangan lepaskan peluang. Rugi kalau anda tak tengok. =) Nanti lepas tengok baru cuba baca buku KCB yer. Hehehe.. Sebab nanti baru faham. Sebab Tiqah macam tu. =)

Love ~Ketika Cinta Bertasbih~. Kisah cinta antara dua insan. Yang dari jauh saling cinta mencintai. Kisah antara Abdullah Khaerul Azzam dan Anna Althafunnisa. Ehem ehem ehem.. (^_^) Selamat menonton ya!!

Salam tasbih cinta,
~Nurkasih Atieqah~

No comments: